Followers

Tuesday, July 29, 2008

mari mengemas woi

beberapa hari dah aku dok sibuk mengemas! bermula dengan fail gambar2 tahun lepas yang dah sepatutnyer di pindah ke CD supaya ringan sikit!
Kalau tak, slow giler bila nak buat design.. may be PC fair bulan depan sambar external hardisk (mudah nak buat back up file).
Seharusnyer pada aku benda ni kena selalu beringat... nanit bila komputer dah sesak dengan file dan kena pulak virus tah hape2... hancus sumer!
Kalau terkena gambar job kahwin lagi giler nak menjawab dengan klient... jangan buat pasai...
Biarlah luangkan sikit masa (dah 3 hari..) untuk susun dan melabel folder mengikut event.. baru lah senang nak carik balik kot nak pakai.. mana tau...

Oh bulan depan dah Ogos...banyak lagi perancangan yang dirancang sejak awal tahun ni belum tercapai dan agak perlahan... (kengkangan masa dengan kerja sekolah..)
Apa pun biar perlahan janji target mesti dalam tahun ni ada pencapaian terbaik yang boleh dijadikan sebagai pembakar semangat untuk terus dalam bidang ni.
Melihat rakan2 lain yang hidup mati dalam bidang fotografi... memang tabik! kalau aku, sama lah. Nak servive dalam industri yang ada turun naik (banyak naik harga..) pasaran.
Mana lagi nak bagi makan anak bini.. Aku yang begini pun selagi badan larat,, jika perlu, bersengkang mata siapkan kerja2 kalau dah date line dekat...

No comments: